After using DISQUS for a month

A month ago, I migrated this blog commenting system to DISQUS and I notice that I got zero spam. Great! Previously, I used Akismet and it also worked great. Akismet can identify comment spams but the they still entered the system database.
I know, this blog doesn’t have a huge amount of traffic. But for a low traffic website, Akismet detected hundreds (and sometime thousands) of comment spams — according to the Akismet statistics in my blog. Not good. Thinking of using DISQUS for my other blogs I maintain.

Join the Conversation

9 Comments

    1. Hmmm.. mungkin karena ndak langsung ‘to the point’ ya cara nampilkan kotak komentarnya. Berarti ini dirimu komen beneran dong ya? Maap tidak nyaman… :D

      1. Waduh.
        Cuma saya sendiri malah ndak pernah mengalami ini sih. Hampir tidak pernah. Dan beberapa kali komen di blog yang pake DISQUS ini, juga tidak pernah masalah. Trus gimana ya? Bengong bentar itu karena ngeload eksternal konten (dari DISQUS) yang kadang lambat. No?

  1. Ada kelebihan dan kekurangan sih menggunakan External Comment System seperti Disqus atau InstantDebate yang secara umum saya tangkap..
    – Single Login
    – Kustom Desain terbatas
    – trackable

  2. Hmm…kayaknya pakai ini lebih menarik dari yang default yah…tp bagus untuk SEO dan tambah berat blog ga ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *